BEN MANTIDOS, HISTORIA CULTURAL DA GASTRONOMIA GALEGA

BEN MANTIDOS, HISTORIA CULTURAL DA GASTRONOMIA GALEGA

CASTRO PEREZ, XAVIER

23,30 €
IVE incluído
Dispoñible
Editorial:
EDITORIAL GALAXIA S.A.
Ano de edición:
2025
ISBN:
978-84-1176-342-4
Páxinas:
226
Encadernación:
Tapa blanda
Colección:
ENSAIO
23,30 €
IVE incluído
Dispoñible
Engadir a favoritos

Xavier Castro Pérez, estudoso da historia cultural da alimentación e a culinaria galega, ofrécenos en Ben mantidos un percorrido polos maiores e máis ilustres protagonistas da nosa gastronomía: o cocido, o caldo, as empanadas, o polbo, as vieiras…
Unha novidosa interpretación da nosa historia, unha “nova crónica de nós”, fornecida de alento e optimismo e cunha ollada que permita que as novas xeracións se identifiquen cunha sociedade vizosa que pasou penurias xa superadas, o que leva ao autor a soster que, coa dieta atlántica, os galegos estivemos, e seguimos a estar, ben mantidos.
E moi satisfeitos cos nosos xantares.

Artículos relacionados

  • TOLAS QUE NON O ERAN, AS
    V.VALIÑA, CARMEN
    Este é un libro sobre as que nunca importaron. As tolas que non o eran, rachando as follas co único que non puideron quitarlles: a coraxe para berrar que a historia non sempre é como nola contan.As internas no manicomio de Conxo entre 1885 e 1936 tiñan todos os ingredientes que condenan a unha persoa á marxe: mulleres, aldeás, pobres, analfabetas, rebeldes. Pero as súas vidas g...
    Dispoñible

    16,90 €

  • GALAICOFOBIA
    PERES VIGO, ALEXANDRE
    Desde unha profunda vocación didáctica, en Galaicofobia afóndase no coñecemento dun fenómeno tan experimentado pola sociedade galega como poucas veces nomeado: o desprezo polo pobo galego. A través das súas páxinas, o autor deita a súa ollada nos numerosos testemuños literarios que ao longo da historia mostraron as súas filias e, sobre todo, as súas fobias contra Galicia, a súa...
    Dispoñible

    22,95 €

  • SER HUMANOS (PREMIO RAMON PIÑEIRO DE ENSAIO 2024)
    CASAL VALIÑO, PILAR
    A estendida idea de que a intelixencia artificial e a máquina van conquistar o mundo, lévanos aos seres humanos a unha posición de derrota. O medo fainos pensar que temos que funcionar como máquinas, desenvolver capacidades maquinais. Por que non adoptar unha postura máis activa e valente: a de ser máis humanos? O obxectivo deste ensaio é abrir o debate, invitar ao diálogo e á ...
    Dispoñible

    23,60 €

  • GALICIA, DISTRITO INDUSTRIAL
    BAAMONDE, ANTON
    En Europa estamos asistindo ao retorno da política industrial. É unha ventá de oportunidades e cabe tomar decisións estratéxicas. Galicia posúe un sector industrial interesante. Hai un abano extenso de empresas cun alto valor tecnolóxico e internacionalizadas.Nestas conversas, Daniel Hermosilla, director executivo de Rodiñas, insiste, contra a imaxe estereotipada, en que “aquí ...
    Dispoñible

    22,00 €

  • FEIXE DE FLORES PARA GALICIA
    OUTES RUSO, XOSE LUIS
    Feixe de flores para Galicia é o froito dalgunhas reflexións sobre o desenvolvemento do capitalismo desde os anos oitenta do século pasado e a proposta dun programa humano, económico e ecolóxico para o noso país. Estas propostas teñen como finalidade facer de Galicia un país moderno e tecnoloxicamente adiantado, onde prime o colectivo sobre o individualismo, a igualdade e o ben...
    Dispoñible

    23,20 €

  • AUTOGOBERNO DE GALICIA, O. FUNDAMENTOS E INSTITUCIONS
    CAAMAÑO, FRANCISCO - JOVE, DANIEL
    Preto de facer corenta e cinco anos, o autogoberno de Galicia xa non pode explicarse de xeito estático, coma se fose unha realidade illada.A nosa Comunidade Autónoma forma parte dun complexo sistema de gobernanza multinivel que vai desde as entidades locais ata a UE, pasando polo Estado. O fundamento democrático dese modelo fai que a cidadanía teña que xestionar distintas ident...
    Dispoñible

    23,60 €

Outros libros do autor

  • SERVIR ERA O PAN DO DEMO. H.DA VIDA COTIA GALICIA(S XIX-XX)
    CASTRO PEREZ, XAVIER
    Un traballo de investigación histórica escrito nunha linguaxe achegada ao gran público e afastada dos enfoques académicos.O autor manexa fontes de todo tipo (literarias, etnográficas…) para construír un ameno relato que recrea a vida cotiá na Galicia dos séculos XIX e XX. Este volume vén encher un baleiro existente na historiografía contemporánea ao se achegar ás galegas e gale...
    Dispoñible

    30,90 €

  • A LUME MANSO - ESTUDIOS SOBRE Hª SOCIAL DE ALIMENTACION EN
    CASTRO PEREZ, XAVIER
    A Lume Manso é un documentado e ameno estudo sobre aspectos materiais, sociais e simbólicos da historia da alimentación en Galicia.O libro propón unha suxerente visión dunha sociedade que vivía a un ritmo máis lento e sosegado, unha sociedade na que a comida e a bebida, malia o precario vivir da maioría da poboación, eran elementos de gran importancia para o artellamento da con...
    Dispoñible

    21,90 €