A LUME MANSO - ESTUDIOS SOBRE Hª SOCIAL DE ALIMENTACION EN

A LUME MANSO - ESTUDIOS SOBRE Hª SOCIAL DE ALIMENTACION EN

CASTRO PEREZ, XAVIER

21,90 €
IVE incluído
Dispoñible
Editorial:
EDITORIAL GALAXIA S.A.
Ano de edición:
1999
ISBN:
978-84-8288-241-3
Páxinas:
392
Encadernación:
Tapa blanda
Colección:
ENSAIO
21,90 €
IVE incluído
Dispoñible
Engadir a favoritos

A Lume Manso é un documentado e ameno estudo sobre aspectos materiais, sociais e simbólicos da historia da alimentación en Galicia.
O libro propón unha suxerente visión dunha sociedade que vivía a un ritmo máis lento e sosegado, unha sociedade na que a comida e a bebida, malia o precario vivir da maioría da poboación, eran elementos de gran importancia para o artellamento da convivencia e a vida social.

Artículos relacionados

  • L. ENSINO: FOLLAS NOVAS
    CASTRO, ROSALIA DE (ED.TERESA BERMUDEZ)
    Edición de Teresa BermúdezRosalía de Castro naceu muller na Galicia do século XIX e participou dos movementos intelectuais da súa época. Como tal, como muller e como galega, escribiu e reflexionou sobre o mundo que a rodeaba. Para que poidamos comprender a súa obra, neste caso Follas novas, resúltanos polo tanto indispensable establecer as coordenadas históricas, na economía e ...
    Dispoñible

    16,35 €

  • ACTOS DESLEALES FRENTE A LOS PEREGRINOS EN EL CODICE CALIXTINO
    LEMA DEVESA, CARLOS
    Carlos Lema Devesa: Discurso leído el 19 de junio de 2024 en al solemne sesión de ingreso como Académico de Honor. Y contestación del académico de número Darío Villanueva Prieto ...
    Dispoñible

    12,00 €

  • DOUTRINA E RITUAL DA MOI NOBRE ORDE GALEGA DO SANCTO GRAAL
    RISCO, VICENTE
    No ano 1914 Vicente Risco asiste en Madrid ao Parsifal de Wagner, de inspiración celto-cristiá, que considera como “arte suprema”. E velaí a inspiración para o borrador da Doutrina do Sancto Graal, reivindicación do seu simbolismo: o cáliz, a estrela, o corno, os montes sacros de Galicia…, desde un realismo máxico que lle porá aura á creatividade daquel tempo.Felipe-Senén López...
    Dispoñible

    28,50 €

  • HISTORIA SOCIAL DA LINGUA GALEGA (3ª EDICION)
    MONTEAGUDO, HENRIQUE
    Edición ampliadaÉ un estudo que pretende reconstruír as complexas relacións entre lingua e sociedade en Galicia a través do tempoFundamentado nun sólido marco conceptual e metodolóxico que cuestina tópicos e doutrinarismos, este libro constitúe unha achega fundamental e enriquecedora ao coñecemento do noso pasado desde a perspectiva da Sociolingüística. A través das súas páxina...
    Dispoñible

    29,75 €

  • ADELAIDA, HENRIQUE E DEMAIS FAMILIA
    PUENTE DOCAMPO, XABIER
    Este libro conta anacos da vida dunha nena normal, pero non "completamente" normal.Adelaida é tremenda, como din os que a coñecen. Unha rapaza espilida, curiosa e con poderes un pouco estraños. Adelaida ten un bo compañeiro de aventuras no seu curmán Henrique, moi afeccionado a internarse nas fragas e a facer amigos entre os seres que nelas habitan.Por estas páxinas anda tamén ...
    Dispoñible

    13,85 €

  • BASILISA, A PRINCESA SAPIÑO (NA)
    ALEIXANDRE, MARILAR
    Non sempre o fillo máis novo é quen leva a mellor parte e tampouco todos os sapos son o que parecen.Pero se encontras unha pel que mudou un sapiño, será mellor que o penses dúas veces antes de guindala ao lume. A non ser, claro, que esteas disposto a gastar tres pares de zapatos de ferro. ¿Non o cres? Mira e verás. ...
    Dispoñible

    9,85 €

Outros libros do autor

  • SERVIR ERA O PAN DO DEMO. H.DA VIDA COTIA GALICIA(S XIX-XX)
    CASTRO PEREZ, XAVIER
    Un traballo de investigación histórica escrito nunha linguaxe achegada ao gran público e afastada dos enfoques académicos.O autor manexa fontes de todo tipo (literarias, etnográficas…) para construír un ameno relato que recrea a vida cotiá na Galicia dos séculos XIX e XX. Este volume vén encher un baleiro existente na historiografía contemporánea ao se achegar ás galegas e gale...
    Dispoñible

    30,90 €

  • BEN MANTIDOS, HISTORIA CULTURAL DA GASTRONOMIA GALEGA
    CASTRO PEREZ, XAVIER
    Xavier Castro Pérez, estudoso da historia cultural da alimentación e a culinaria galega, ofrécenos en Ben mantidos un percorrido polos maiores e máis ilustres protagonistas da nosa gastronomía: o cocido, o caldo, as empanadas, o polbo, as vieiras…Unha novidosa interpretación da nosa historia, unha “nova crónica de nós”, fornecida de alento e optimismo e cunha ollada que permita...
    Dispoñible

    23,30 €